Monday, January 1, 2007

[ 2007 ] I'm So HaPpy StEpPinG iNto diS yEAr!

1 comments
WelCOmE2!!!!!
Alhamdulillah....2006 has gone n there's no turning back anymore...I'm so happy leaving dat year yg penuh dgn kedukaan.
Now, i pray for a very2 good life in 2007.
Semoga...
1. Allah grants His baraqah to my family dan kurnia kan lah rezeki yang tidak putus-putus seperti doa kami juga yang tidak pernah putus...Turunkan lah Rahmat dan kebahagiaan pada keluargaku dan panjang kan umur setiap kami...Aku bersyukur dengan segale nikmat kurniaan Mu...Kau Maha Pemurah..
2. Allah ampun kan segala dosa ku dan dosa ibu bapa ku...Ampuni segala kelalaian dan kealpaanku hidup di muka bumi ini....Kau Maha Pengampun..
3. Aku menjadi insan yang lebih berguna...diberkati hidup dan selamat setiap langkah dimuka bumi ini...Kau Maha Pengasih...
4. Dikekalkan kesihatan yang berpanjangan ke atas ibu bapa ku, adik beradik ku dan juga aku...jauh kan lah dari segala penyakit yang tak diingini...Ya Salaam...Kau lah Penyelamat..
5. Dipermudah kan segala urusan tanpe sebarang halangan...Ya Muqtadir....
6. Dijauh kan lah dari segala bala bencana dan musibah yang buruk dan sgt kami takuti. Jauhkan dari keluarga ku, diriku dan juga rakan2 ku...Laa Hau La Wa Laa Quuwata 'Ala Billahil 'Aliyil 'Azimmm.....

7. SEMOGA 2007 MENJADI LEBIH BERSINAR DENGAN PENUH MAKNA DALAM DIARI HIDUPKU.

Ameeeennnn....Amin Ya Rabbal 'alaminnnnn.......

2006 =( , 2007 =)

61 comments
God.....tonight iz 31st December 2006...Da day end of da year 2.0.0.6.....Huh....rase cam sekejap giler da switch number...My 2006, hmmm...biase la....one year kan panjang... so nak kate da whole year happy or da whole year tak best...kire tak la....ade best, ade tak best... but, more to tak best kot... =(
erm..summarize la senang ek..


Jan 2006--->Apr 2006 : My 1st year 1st semester kat uia...hmm...dis semester was so terrible..study tah ke mane, life tah ke mane...mcm tak stable gitu...erm..dis sem, 3 kali kene serang ngan serious gastric...teruk sgt n sakittt sgttt....soooo stressfulllll...skali mase jan, n 2 kali in march.. anyhow, result 4 dis sem was ok la....not so bad n tak sangke actly..koz klu ikut performance mmg terokkkk....
Ape lag jadi dis sem ek....ha...on Jan, i started driving my car Proton Wira Maroon granted by my dad to be used in UIA..not a new car la..my mom's car actly..but given to me n my mom pki another car...at first, letih gak koz takde sticker keta nie asyik kene sound jek ngan pak guard UIA tuh..then msk march, berjaye apply sticker using medical reason..keh keh...kire da legal la keta tu dlm uia...keta nie lahh yg dihangkut ke mane2...arap2 ade rezki pakai smpi 4th year ek...da kerje nak tuka keta baru!! hehhe...hope so...


Apr 2006--->Jun 2006 : Short semester...Huhhhh...dis semmmm....mmg sgt sunyi lah uia tuh...koz among my frens, 3 org tak amek shot sem...1 plak amek but dok off camp...1 lag kolej lain..so in my coleg, tinggal lah aku n lia ajekkk....Ya Allah...stadi pon tgk muke dak ni..makan pun muke dier kuar pon muke dier...sume lah!!!! haha...aku takkan lupe dis time our management punyer assignment kene reject n siap kene mrh ngan madam iza kat klas...huiiii...wat malu jek...tulaa...lain kali dgr instruction tol2 ehhhhhhh
Ha...dis sem, tuka bilik... so br stat close ngan si salmi...so ngan die nie gak lah penambah corum...mcm2 ah aktivt wat mase short sem nie wlupn dok berdue bertige jek ngan dieorg ...yg paling ingat, aku n lia g sewa keta kelisa sebijik koz aku nak blaja bawak keta manual ngan lia... know wat? i still have da skill maaaaa!!!! hehhe..tapi mati2 enjin gak ar..puas gak tap tak gi mane pon...round2 dalam uia jek tak brani bwk kuar kang mati enjin tgh jalan merangkak2 aku..haha..tah pape...


July 2006--->Nov 2006 : 1st year 2nd semester...Ha...dis sem...soooo joyful wif kawan2..mmg best, happy, tenang jek Alhamdulillah....Erm...nothing special kot...koz rase cepat sgt mase berlalu..sedar da lepas sem nih. However, yg sedey nyerrrr.....Result bapak terok maaaaaaaa......haduhhh tak tahan btol..aku pon pelik..klu ikut performance, sem ni lag betta dr yg 1st tu tap result menjunam turun....hmmm...tak pelah...da takdir...redha jelah..

Dec 2006 : Second year! for dis 1 month, tersgt2 lah serabu woiii.....banyakkkkk sgt keje bertimpe2 dan bertangguh2..haha...bertangguh mmg la bertimpe. I juz cant wait to finish dis year n sambut kedatangan 2007..

Hmm...Itu la summary according to semesters...To conclude, my 2006 wasn't so delightful actually...So many sorrows n conflicts within myself, study, surrounding n also family datang melanda diriku ini n those make me really wanna leave dis year cpt2 n run towards 2007 with new resolution..I don't know how my 2007 will be like but i'm alwaz praying eventho its not dat wonderful, plz be at least better than 2006..plz God, Ameen.

SaLz MaLiQue

SaLz MaLiQue
| 24 years old | taurus | female | in a relationship |

Rock Readers

 

My KUNANG-KUNANG Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez