Tuesday, April 27, 2010

My 24th Birthday


Happy Birthday to me!! Hehehe…. So this post I dedicate to myself, bersempena dgn hari jadi ku yg ke 24. TEPAT pd pkl 3:30 ptg make official lah Nur Saleha berusia 24 thn. Ouhhh...thanks ppl for all the wishes! Alhamdulillah… wlupon terase mcm agak tua nombor itu tp dikire rezeki kan dpt smpi umur tu..so diriku sgt bersyukur ke hadrat Ilahi kerane diberikan peluang utk merasai nikmat dunia hingga ke saat ini. Subhanallah.

Okay, ini pesan Abah. Setiap kali smpi je hari jadi kite, org pertame yg kite perlu wish ialah MAMA kite. Coz wlupon pade hari itu kite yg dilahirkan, tp yg berjuang utk mengeluarkan kite ke dunia ini ialah MAMA kite. MAMA kite yg menanggung segale kesusahan mengandungkan kite selame 9 bulan dan tibe masenye, MAMA kite lah yg mengharungi segala kesakitan sehingge lah kite selamat lahir ke dunie pade hari jadi kite. Maka, yang utama pada tarikh hari jadi kite ialah hari kejayaan MAMA kite. Yang kedua, baru lah hari jadi kite. Klu potong bday cake pon, kte kne suap MAMA kite dlu. Jadi disini, Nor ingin mengucapkan Terima Kasih yang tak terhingga kepada MAMA Nor yang telah melahirkan Nor pade 27 April 1986. Doa Nor setiap mase semoga Mama sentiase berade dibawah perlindungan Allah s.w.t wlu di maaaaaaaaaaaaaaane pon Mama berade. Ameen.. :)

Latest pic kite ngn Mama kite, April 2010 :
Haaa…mari bercerite kesah2 kelahiranku. Klu bcakap jek bab2 melahirkan anak2 mase kecik, mama slalu cite : “Antare ramai2 nie, Nor lah yg paaaling senang sekali mama nk branak. Kejap jek sakit tup2 dah kluar” Hehhehe…oh welllll…..sbb tu lah nor anak mama yg paling baik dan comel! Keh keh keh

Nor sbnr nyer dijangke kluar pade 17 April. Tp syok agak nyer dok dlm perut, dah lebih seminggu dr due date pon mama still x rase lg mcm nk beranak so mama pegi keje mcm biase. Colleagues mama pon pelik “eh x branak lg? eh x branak lg?” end up, lambat 10 hari! 27 April lah hari yg bertuah itu :) Jadi, lahir lah diriku di Hospital Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian Kelantan. Ho, oghe klate nih.
:D

Nur Saleha binti Malek Reedzwan name diberi. Alaaa…betape x glamor nyer name ku. Mama kate, abah yg letak. Abah nie xde taste btol lah. I always complain..nape la x letak name best2 sket.. ala mcm certain org name dier not with dat typical nur or nurul or siti..boring kan..letak la name pnjg2 sket like a combination of 3 words gitu. Br best n glamorous. Cnthnye Natasya Hudson ker, Catriona ke, Intan Ladyana..hehheheh. Or I also like names that rhyme. Klu laki cnthnyer Eddy Erman. Hihihi…cnth ok. :p


Well, to commercialize my name, msk skola asrama jek srh la org pggl SAL kan..then gi tambah lak Z kat blkg jd SALZ. Commercial la sgt. Mcm2.. But then mase matric, ade la 2 ekor mamat nie kt klas tu start pggl ku dgn name LEHA. Sbb kan dieorg lah, guys in college majority call me Leha…Nazim ngn Boss pnye psl la nieee….aku ingt tau! Cetttzzz…Lg mnyampah smtimes tu kt office klu ade org call : “bole sy ckp dgn cik ZALEHA?” Zaleha la pulak jdnyerrr…haishhh..Pggl la btol2! Ah shut up. My name is Saleha and I’ve been living with it for 24 years. And I'm not a terrorist :D. Tho I don’t really like it, it is mine. Andai kate lah suatu hari nnt diriku akan mencipta sejarah dunie ker, name Nur Saleha jgk yg akan diletakkan dlm World Book of Records kan. Xkan nk letak name org lain plak kan? So after all, be thankful lah kan. X baik kan x bersyukur. At least kte ade name. Ade org tu lg la..xde name. eh, ade ke org xde name? MANE ADE! HAHAH…sume org ade name..org kaye ade name. org plg miskin dlm dunie pon ade name. Haa...so klu kte xde duit pon, at least kte ade name. Oi amende aku merepek nie? Ok back, Saleha written in arabic, it has a good meaning. And yet, tajuk lagu pertame Mawi tuu..Aduh Saleha. Eventually, glamor la jgk. Haha.. dah la. Name pon nk cite pnjg2. Bkn bleh tuka pon. Xpela kan..name is my name. Thanks Abah kerane memberi Nor name yanggggggggggg…….sedaplah! Hehehe…Haa tgklah my kids nnt, nk ltk name sorg empat perkataan! HAHA :p


Ok now, jom share pics mase kecik. X byk lah collection. Mane pegi dah sume gmbr2..tp adela several nie :


Oh see, I was a cute girl lah. Gemok! Hikhik..yelah mase baby sume bdk cute kan. Bile da meningkat kanak2, I became so comotz!

Haa…this below pic is among my most precious property. A pic with Abah and a pic with Mama combined in a cute looney tunes frame. Season dah gmbr tu. Time tu umur br bulan2 kot. Dah dpt pegi berkelah kt pantai tau! ;)

Now, da bsr pon and dah berjaya menggenggam segulung ijazah...


Alhamdulillah…At this point of time, I’m so thankful to God for all his blessings. Being 24, so many things I’ve gone thru in my life yet there are more things in the future to look forward to, with the will of Allah. Thank God, Thank You Mama & Abah and Happy Birthday to me. Wassalam.

3 comments on "My 24th Birthday"

shekin said...

Happy Birthday Sal!!! muahhh!

Anonymous said...

srjyzent vimax, bRgGALs sjgs67j [url=http://vimax3-4.com]vimax[/url] siuisuios ascasff buy vimax pills fwefwefwefwe vimax pills ohwohow8 [url=http://vimax3-4.com]vimax pills[/url] iugiaiu

Muhamad Nazim Bin Tajuddin on Wednesday, December 29, 2010 said...

haha.. leha leha.. aku pun baru sedar aku yang panggil ko leha..haha..;P

SaLz MaLiQue

SaLz MaLiQue
| 24 years old | taurus | female | in a relationship |

Rock Readers

 

My KUNANG-KUNANG Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez