Monday, July 11, 2011

The Lost


Nak cite tentang kehilangan. Have you ever lost something? We'll talk about something la not someone kang sedey sgt plak post nie.. ;) Yeah something - valuable things.

Have you?

Have I?
PERNAH!

Perasaan?
DEVASTATED!

Ble? ARITU!

Apedia?
Handbaggggggggggggggggg…… Uwaaaaawawaa………… :’(

Dah. Cukup.
Enough. Pnt sudah menangis kerane sume nie…Ok, jom story.

It was
3rd of June 2011, at Tanah Merah, Kelantan. Me with the gals 10 of us to go attend Kahud’s wedding..The first RockChicks to get married beybeh..Smngt! Stay la kat satu chalet yg scaryyyyy ni kan. Pfftt…Pissed off klu ingt blk tmpt tu. Dgn staff nyer yg x helpful lgsg. Hampeh hampagas. Hurh!

How did it happen?


9 am - Bgn tdo, bag masih ade. Kwn2 (5 org sebilik –
Me, Nini, Shekin, Pya, Dina) sume pon da bgn, sembang2 sesame sendiri. Aku gi mandi dlm mase plg lame pon 15 – 20 minit. Abis mandi, kuar toilet, nak siap2 tgk bag, aik….DA TAKDE!!!!

Yeah, it’s
just like that. Xde org luar yg kuar masuk pntu tngkap sume tutup and bag tu adelah hilang begitu saje.

Bag tu camne? Besar
gabak ok!

Ade
org lain hilang brg gak ke? Ye, Pya pon hilang HP Google dier…Huuu…

Camne bole jadi? Camne bole jadi?
Hmm…still questioning. Because logically and directly rasenyer susah la nak dicapai bag tu n nak dibawa keluar dgn ade 4 manusia kat bilik tu sume da bgn and bley jek nmpk jek ape yg terjadi. Tp, hilang jgk. So, what we can say is mende da nak jadi...n da bkn rezeki so nak wat camne kan..Maka, redha je lah.

Wanna make a
Tribute To My Lost. Ade pics!! These below pics all I took few weeks before it’s missing. Hamek gmbr satu2 semangat konon2 nak post entry kat My Kunang-Kunang nie cite2 about “Women’s Handbags”. Ye arr interesting kot women's handbag nie utk diceritakan.. mcm2 adaaa...But then x sempat nak sharing2 daaa hilang la plak woman’s handbag nyer tu...Haih..

So I
attach everything in this post as a memory of my very beloved handbag and all the stuffs inside. Repeat, ALL THE STUFFS INSIDE!!! Urghh….devastated klu ingat balik. :(


This is the bag.
Oh, was. This WAS the bag. Huu…Seed, light brown with dark blue lining.


Ni plak gayenyer klu dibawa.


Maksudnye, besar. Nak sangkut kat bahu pon xleh. Klu letak kat tgh2 then ade org amek of course bley prasan. Sepatutnyer lah.

N then…brg2nyer! Allah, sedey….Hm ni ha :




Mari bongkar!

1 ) Purse, of course. And all the important documents – IC, Driving License, Credit Card, Debit Card, ATM Cards, segala membership2 card for shopping, petrol, dental, insurance, gambar passport and some cash definitely. So after da blk JB tu terpaksela spend 2 days nak settle segale mende2 mereport lost of cards nak buat baru sume dan ya, byr penalty charges! Hurhh.. :(


2) Make-ups! Aaaa…..nie sume mmg yg regularly pki tauu…Nak kne shopping blk beli satu2 eee stressed!. Plg sedey “Girl Meets Pearl” and “Stay Don’t Stray Concealer” tu hadiah hantaran mase tunang ok! Sgt sygggg :’(


3) Camera. Ok, this is not the 1st time I lost a camera. It’s the THIRD time ok. 1st time mase form 4 bwk camera gi school-trip kat Cherating, hilang kat pantai – tak ingat la brand ape yg pntg nyer yg pki filem la. 2nd time mase final year kat UIA gi tgk wyg midnite kat GSC OU, hilang tertinggal - Nikon..Clumsy animal!! And now the 3rd time, hilang ghaib – Olympus Pink. Malang berbau camera sggh. Wanna share something, with this camera, EVERYTIME a snapped a picture with it, then mst aku ckp “Eee aku x suke camera nie. Gambar cam nie x cantik! Nikon dlu lg cantik. X suke x suke benci!” Like everytime ok. Hmm…mmg ptt la kot camera tu merajuk ngn tuannyer hilang trs kau. Pdn muke aku. Sorry Olympus Pink for always cursing you, may you rest in peace. Huhuhu… Tapi mende2 lain tu I more than appreciate pon hilang gak camne? Huu… :(



4) Perfume. Haa…Nasib baik bkn yg nie yg hilang sbb yg nie Abg Eddyku yg bg! Klu hilang kan sedey lg. I brought the other one, Escada Desire Me sbb bottle dier lg kecik n sng. Tp syg jgk perfume tu! :(



5) Pendrive. Syg pendrive nie sbb dier cantik! :(


Bold

6) Friendship Ring from Nini. Nini beli kat Bandung utk sume Rockchicks. Aku mmg xpki Nini sbb bsr sgt tp aku bwk kemane2..Hilang dah Nini, sorry… :(


7) Gambar kekasih hati. Lame but yeah I brought these pics everywhere ok. Rindu2 bole tgk kan..Ceh mcm la dlm HP xleh smpn gmbr :p.. Heishh…klulah si pencuri nyer tu just amek cash and bag nie die buang jek dlm longkang, mksdnyer muke2 aku nie sume dlm longkang lah kan! Hishh krg ajar. :(


8) Bag Organizer. I loved this so much! Bought from Shekin more than a year ago. Sgt bergune dan penting ok bag organizer nie!!


Tgk ni, klu xde die camnie la rupe dlm women’s handbag!



9) Lastly ade brg2 yg somehow tidaklah terlalu terkilan dgn kehilangannya but still, significant. Brooch, Cream, Pills, Pen, and Ubat Jerawat! Nie brg2 yg bole diganti and xde sentimental value pon. Tp leceh jek nak kene gi cr blk smule kat kedai.. Hmm..



Anyhow, ade gak brg yg terselamat. Meaning, selame nie mmg aderr jek bwk dlm handbag but at that time dier hilang they were not inside. So terselamatlah Alhamdulillah..Ini dier..


1) Handphone. I slept with the phone beside me so mase bgn tu I put it on the table. Nasib la x hilang koz ble da jd tu nak kena call2 Mama, Abah, Abg, call bank lg block2 credit and ATM card sume so klu la ngn HP2 pon hilang bertambah susah la..



2) Make-up Kit Her Name Was Glowla. Ni pon hadiah hantaran mase tunang jgk..And like everytime mesti bwk gi mane2 tp mase hilang bag tu mende nie dlm bag lg satu..but lipgloss tu, ade dlm handbag yg hilang so hilang lah ia bersame...I really love this! Nasib baik ade lg…



3) Perfume. Yeah I told you above perfume nie terselamat..Nasib baik. Sentimental Value!




Ok first part td adelah brg2 yg mmg ade dlm handbag so wlu mcm mane pon klu dah handbag hilang mereka ttp akan hilang jgk. X dpt nak elak.


2nd part adelah barang2 yg klu ikutkan ptt hilang la sbb slalunyer die ade jek dlm handbag tp mase kejadian, xde dlm bag so perasaan mcm fuhh… nasib baik.


Bagaimane plak perasaan klu brg tu x sepatutnyer atau x slalu nyer ade dlm handbag tp kebetulan mase kejadian, terletak plak brg tu dlm handbag tu and danggg…hilang terus…………

Bagaimana perasaan? TERKILAN bukan? RALAT bukan?

Bagaimana pula klu brg tu adelah brg yg paling berharga? Ye, paling. “Terkilan” dan “ralat” pon x mampu nak membayangkan perasaan itu. Oh apekah yg sedih sgt nie? YE, SGT SEDIH. TERAMAT SEDIH. LEBIH DRPD SGT DAN TERAMAT SEDIH. Undescribable frustration. *Cry*

It was actually….


MY ENGAGEMENT RINGS…………. *Crying More*

Yes, I’ve lost my engagement and merisik rings after about or not until 6 months I’m wearing them on my manis fingers. Sedey weyhhh… Slalu nyer pakai jek. Tp nak mandi mesti la bkk kan..slalunyer akan letak atas box atas meja ngn jam dan lain2 tp nie, time bag tu nak hilang tu la mende tu gi letak kat dlm kan… Lg pon tgh travel, takkan nak letak merate2. Huh…Tak terkate ape. Diam.


Klimaks x cite nie? Hehe…Pade yg da tau tuu..x klimaks da laa..Ok, let’s go down the plot. After all, semua mende da nak jd kan..Sedey pon smpi ble nak sedey. Curse mcm haram pon dpt blk ke sume tu..Yg pentingnyer redha..kene redha. Mungkin ade hikmah disebalik ape yg terjadi. Only God knows why all these things happened and why it happened to me sdgkan bag kwn2 lain pon ade jek kat ctu bsepah tp aku pnyer jek la jgk yg hilang kan. Byk dosa agaknyer bag tu..Oh tak, tuan nyer laa...haha..Tp mase nak kene gi report police la, renew IC, License, card2 dan segale nyer, mmg menyumpah jgk la..menyusahkan jek sume nie…leceh.


This is the last pic of me and the handbag. I miss you always!! Thanks for being with me all these while. I'll get a new one justttt like you ok! :)

I wanna thank Mama, Abah, Families, Fiance and Rockchicks for sticking with me during tough times. Thanks a lot for the help and support. I Love You My People.

In memories...



CINCIN jek yg in memories! Ikatannyer masih ade insyaAllah. Hehehhe....

What?? My Kunang-Kunang blogger da engaged?? X update pon eh!! Ape nie?? Appe pon x bole! Hahha...Ye laa...da lame x update blog.. Perlu buat satu post utk ni. Tp xpe laa...da lepas da pon. da nak kawin da pon. Ingt nak jd mcm Bride-2-Be yg lain yg sket2 update segale persiapan nak kawin kan..mcm best jek. Tp, berangan je la My Kunang-Kunang oii!! Blog update pon setahun skali jek. Pastu skali cite nak panjang-panjanggg kan. Hehehe...

Ok then, penat dah cite. I'll see you again to story2 mende lain plak. Lastly, for all ladies outside, TAKE CARE OF YOURSELF AND YOUR HANGBAGS! AND YOUR ENGAGEMENT RINGS TOO. Huhuhu....BYE! *senoritasad*


2 comments on "The Lost"

Eddy on Friday, July 29, 2011 said...

visit abg nyer blog plak :D

hamizah che mat on Wednesday, September 16, 2015 said...

sabar yee
KULIT LEMBUT, GEBU DAN CERAH DENGAN ESP

SaLz MaLiQue

SaLz MaLiQue
| 24 years old | taurus | female | in a relationship |

Rock Readers

 

My KUNANG-KUNANG Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez